Proces pojmenování ulic Podměstská, Rybenská, Budislavská a Zahradní je nyní hotový. Chybí jen tabulky se jmény, které by měly přijít v následujícím týdnu. Radnici však zbývá ještě 10 - 15 dalších ulic čekajících na oficiální pojmenování. Vedení města však bude postupovat po etapách.

Zpřesnění adresy se bude týkat zhruba 1700 lidí. „Každému obyvateli pojmenované ulice staršímu patnácti let připravíme usnesení a průvodní dopis, aby měl podklady pro změnu v občanském průkaze. V rámci matriky už je to předjednané, aby nevyžadovala usnesení, protože ho už má od nás. Snažíme se to obyvatelům maximálně zjednodušit, aby se změnou údajů měli co nejméně práce," říká prosečský starosta Jan Macháček.

Mnoho názvů ulic se v Proseči používá i 100 let, avšak nikdy nebyly zaneseny třeba do map, volba oficiálního jména je tady jasná. Některé části města však staré označení nemají.

„Variant je mnoho, do procesu proto zapojíme samotné obyvatele těchto ulic, aby si sami vybrali jméno," doplňuje starosta Jan Macháček. Zastupitelé poté nové označení posvětí.