V kategorii ženy si letos nejlépe vedl tým SDH Morašice, který zvítězil s celkovým počtem 114 bodů. Druhé místo v těsném závěsu vybojoval se 105 body tým ČHJ Hlinsko, a třetí místo se 68 body tým SDH Slatiňany. Děvčata z Morašic také získala putovní trofej za letošní nejrychlejší požární útok v čase 23,33 sec., který jsme mohli vidět na soutěži v Horce.

Kompletní výsledky hasičské ligy najdete ZDE

V kategorii muži to byla právě poslední soutěž v Morašicích, která řádně zamíchala pořadím. Na prvních třech místech tabulky bylo pořadí stále otevřené a bylo jasné, že to bude velký souboj. Vítězství, nejen v poslední soutěži, ale i v celkovém pořadí nakonec získalo družstvo SDH Seč s konečným součtem bodů 158.

Druhá příčka v celkovém pořadí ligy patří letos družstvu SDH Morašice se 149 body. Průběžně vedoucí tým nakonec prasklá hadice připravila o tolik potřebné body. I takovéto momenty však k požárnímu sportu patří, a kluci to vzali jak jinak než sportovně. Třetí místo v celkovém pořadí letos obsadili kluci ČHJ Hlinsko se 140 body.

I v kategorii muži byly předány trofeje za nejrychlejší požární útok. Ten nejrychlejší letos předvedli kluci z SDH Seč v čase 20,20 sec. na soutěži v Hlinsku. Tímto časem zároveň ustanovili nový celkový rekord ligy. Dosavadní rekord měl hodnotu 20,46 sec., a byl v držení SDH Choltice od roku 2018. Po předání cen a chutné večeři následovala taneční zábava, která trvala ještě dlouho po půlnoci.

Celkové pořadí letošní Ligy okresu Chrudim v PÚ, a další informace naleznete na https://www.hasicskasoutez.cz/ligy/loch/

Milan Bleha

Vítězové ligy se radují. V Morašicích vládla přátelská a veselá atmosféra.Vítězové ligy se radují. V Morašicích vládla přátelská a veselá atmosféra.Zdroj: Milan Bleha