„U příležitosti tohoto výročí se uskuteční Heřmanoměstecké podzimní slavnosti, a to pod záštitou hejtmana Pardubického kraje Martina Netolického. Cílem a smyslem těchto slavností je oživit město, vzbudit zájem turistů, dát šanci ukázat šikovnost našich spoluobčanů v oblasti kultury, sportu i řemesel a v neposlední řadě posilovat pocit hrdosti a sounáležitosti," uvedl místostarosta města Otakar Volejník.

Celková podoba slavnosti má být podle jeho slov ucelená s historickou orientací a nebude popírat lidovost. V plánu vedení města je, že tyto slavnosti mají mít každoroční pokračování s cílem vybudovat si své postavení v seznamu významných společenských akcí regionu.

Heřmanoměstecké podzimní slavnosti budou zahájeny v pátek 2. října zahajovacím galakoncertem na náměstí a vernisáží výstavy, která bude uspořádána ve spolupráci se Státním okresním archivem Chrudim. Budou pokračovat v sobotu a pro návštěvníky se v současné době připravuje bohatý celodenní program, mnoho dobré živé hudby a v neposlední řadě staročeský jarmark. Chrudimský deník se stal mediálním partnerem této akce. (ov, ron)