Budova Střední odborné školy a učiliště obchodu a služeb v minulých dnech voněla do daleka vánočním cukrovím. Na nadcházející svátky připravili žáci oboru cukrář společně s učitelkami odborného výcviku značný objem laskomin pro nemalý počet zákazníků.

Zimní žně

Jen vánočního čajového pečiva bylo objednáno přes 600 kilogramů a s přípravou se muselo započít již počátkem listopadu.

„Na pondělí 23.prosince musíme navíc připravit pro sladkomilné objednavatele k expedici více než 17 tisíc dnes již klasických minizákusků, aby na štědrovečerním stole byly co nejčerstvější. Budeme péci a pracovat celý poslední adventní víkend. Jsou to zimní žně se vším všudy práce do pozdních hodin, metráky surovin, plné sklady, ledničky i chladící boxy a samozřejmě pečící trouby na plný výkon," popisuje předsváteční honičku ředitel chrudimské školy obchodu a služeb Jaroslav Kořínek.

Krabičky na pondělí

V neděli se musí všechny objednávky připravit do krabiček, aby na pondělní ráno bylo vše připraveno.

Zákazníkům nejvíce chutnají bombičky a mandlové dortíky. Jsou lidé, kteří už si na cukroví z chrudimské integrovky zvykli tak, že si je objednávají každý rok. Vědí totiž, že je skutečně poctivě připravené z kvalitních a nejčerstvějších surovin.

„Práce máme skutečně hodně. Skutečně nepatříme ke školám, kterým začínají vánoční prázdniny odchodem žáků v pátek odpoledne," dodal s úsměvem ředitel Jaroslav Kořínek a prostřednictvím stránek Chrudimského deníku poděkoval všem, kteří se na přípravě vánočního cukroví podíleli.

(jk, ron)