Program byl opravdu nabitý. Akce byla pojata jako „Garden party" spojená se slavnostním křtem charitativního kalendáře Centra denních služeb Motýl „Barvy roku v Motýlu". Mottem této oslavy bylo „Bouráme hranice", to by však nemohlo být naplněno bez pomoci mnoha lidí a hlavně štědrosti sponzorů. Nakonec se umoudřilo i zpočátku deštivé počasí.

Po slavnostním zahájení následovalo divadelní představení klientů centra. Diváci mohli zhlédnout upravenou pohádku O štěstí a kráse. Dále připravili pásmo písní doplněné pohádkou žáci ZŠ Ležáků.

V 16 hodin začal slavnostní křest charitativního kalendáře a kuchařky „Vaříme s Motýlem". „Kmotry kalendáře se stali náměstkyně MPSV Jana Hanzlíková, radní Pardubického kraje Pavel Šotola, Marek Bíško a Karel Hudec, radní města Hlinska čehož si velice vážíme," uvedla Kateřina Severýnová, pracovnice Domova seniorů Drachtinka.

Výtěžek na sbírku

Součástí výtisků kalendářů jsou i tajná přání klientů a velkým překvapením odpoledne se stalo právě plnění těchto přání. Sponzoři slavnostně předali některá splněná přání, a tím udělali obrovskou radost nejen odměněným klientům, ale všem návštěvníkům. „Tolik radosti a rozzářených očí jsem už dlouho neviděla. Bylo to velice dojemné. Mít přání, to umíme všichni, splnit si jej mohou jen někteří, plnit přání druhým probouzí to nejlepší v nás. Stále máme před sebou nesplněná přání a byli bychom rádi, kdyby i ta se povedla díky štědrosti dalších lidí vyplnit!" řekla ještě Kateřina Severýnová.

Slavnostní atmosféru doprovodilo vystoupení tanečního studia Ridendo a tanečnice s hroznýšem. Závěrem této oslavy byla působivá Fakír show. Po celou dobu oslavy k tanci a poslechu hrála příjemná hudba. Hosté oslavy si odnášeli nejen hezké zážitky, ale i zakoupené kalendáře a kuchařky, jejichž výtisky jsou stále ještě k dostání a mohou být krásným dárkem a milou pozorností.

„Nesmíme však zapomenout na to hlavní. Je co slavit. CDS Motýl vznikl díky iniciativě otce jednoho z klientů, pana Kopeckého. Tato myšlenka našla své další příznivce. Je za námi mnoho vykonané práce. Ne všichni si dovedou představit, po jak malých krůčcích postupujeme vpřed. Důležité je, že jdeme za svým cílem, což jsou spokojení klienti a jejich rodiny," řekla Radomíra Zvolánková vedoucí centra.

Výtěžek z oslavy 5. výročí založení CDS Motýl bude uložen na veřejnou sbírku Domova seniorů Drachtinka, schválenou Krajským úřadem Pardubického kraje. Finanční prostředky budou využité na rozvoj Centra denních služeb MOTÝL, dovybavení pomůckami pro aktivizační činnosti a zakoupením didaktických pomůcek, při kterých klienti prožijí mnoho zábavy a rozvíjejí se v dalších činnostech.

Velké díky patří všem partnerům, sponzorům a dobrovolníkům, kteří umožnili uskutečnit tuto oslavu. Pořadatelé především děkují náměstkyni MPSV Janě Hanzlíkové, radnímu Pardubického kraje panu Pavlu Šotolovi a radním města Hlinska, zastoupenými Karlem Hudcem.

„Cílem této oslavy bylo propojení světa zdravých a handicapovaných napříč všemi generacemi a to se nám povedlo," uvedli pořadatelé.