Pořadatelem byl taneční klub TKG Hlinsko a Taneční škola Gradus Dr. Jany Malinové ve spolupráci s Multifunkčním centrem Hlinsko a městem Hlinsko.

Sobotní dopolední taneční klání se konalo pod hlavičkou Svazu učitelů tance. Soutěžily hobby páry v kategorii děti, junioři, mládež, dospělí a senioři. Domácí tanečníci si vytančili několik pěkných umístění. Josef Čáslavský a Anna Spilková získali 2. místo v ktg. junior standard, 1. místo v ktg junior latina a 3. místo v ktg. mládež latina. Dalším úspěšným párem byli Tomáš Bouška a Kristýna Klasová. Ti si vytančili 3. místo v ktg. junior standard a také v ktg mládež standard. Oba páry jsou z TKG Hlinsko.

Další soutěže probíhaly již pod hlavičkou Českého svazu tanečního sportu. Junioři různých výkonnostních tříd se utkali v odpoledních hodinách. Taneční pár Roman Mrázek a Martina Kusá ( J II D ) z TKG Hlinsko skončili 3. jak v latině, tak i ve standardních tancích.

Neděle patřila dospělým párům z ČR a Polska. Nejúspěšnějším párem z tanečního klubu TKG Hlinsko byl Ondřej Bouška a Markéta Josková, kteří ve standardních tancích výkonnostní tř. B vytančili 2. místo a získali tím výkonnostní třídu A. Druzí byli také v latině. Finálovým párem byl také Tomáš Otava a Jana Seková z téhož klubu, a to jak ve standardu tř. B tak v latině tř. C.

Během dvou dnů se na tanečním parketu vystřídalo kolem 150 párů různých kategorií a výkonnostních tříd. Zvláště sobotní den bylo Multifunkční centrum plné diváků i tanečníků. Program byl velice časově náročný.

Závěrem lze říci, že 16. ročník soutěže, která se po čtyřech letech opět vrátila ze Skutče do Hlinska, byl dobrým startem do dalších let. TKG Hlinsko jako zkušený pořadatel si ve svém nabitém tanečním programu jistě najde čas pro pořádání takových nádherných a divácky zajímavých akcí i v letech dalších.

Dr. Jana Malinová