Město se dlouhodobě věnuje zvyšování dopravní bezpečnosti na svých silnicích. Reaguje na zájem veřejnosti o budování nových přechodů a přidává bezpečnostní prvky těm stávajícím.

Dva z nich v ulici Adámkova a na Tylově náměstí jim pomohla osvětlit 120 tisíci korunami Nadace ČEZ.

Nové osvětlení v Hlinsku získaly přechody u pošty a na Tylově náměstí. „Šlo nám především o zvýšení bezpečnosti chodců, kteří se při pohybu centrem města přechodům nevyhnou. Lokalita je velmi frekventovaná i z hlediska vozidel, denně po ní projedou stovky osobních i nákladních automobilů," uvedla Petra Ondráčková z Městského úřadu v Hlinsku.

Od teď jsou oba přechody přehledné a výrazné i za zhoršené viditelnosti, což podstatným způsobem vylepší dopravní situaci v centru města. Do jejich nového osvětlení Hlinsko investovalo přibližně 175 tisíc korun, 120 tisíci mu přispěla Nadace ČEZ.

Kromě vylepšování bezpečnostních prvků na stávajících přechodech zastupitelé reagují na žádosti veřejnosti o nová místa k přecházení. Uvědomují si jejich význam pro bezpečí projíždějících řidičů i chodců a v současné době vyjednávají o jejich zřízení s Dopravním inspektorátem v Chrudimi.

V řešení jsou v současné době zejména prostory před hlineckou masnou Karlík a pekařstvím Adámek ve Wilsonově ulici.