Hnutí ANO 2011 zároveň prostřednictvím sociální sítě sdělilo, že nemá nic ani proti čtyřkoalici. „Jen odmítá, aby složení této čtyřkoalice bylo SNK ED, ANO 2011, ČSSD, ODS," uvedlo hnutí. Zmíněný vzkaz již ale Ondřej Kudrnáč podrobněji rozebírat nechtěl. „Alespoň ne přes tisk, mohlo by to věci spíš uškodit," míní lídr hnutí.

Roman Málek (Koalice pro Chrudim) říká, že jednání zamrzla v bodě, kdy se nikdo nemá čím pochlubit. „Stále jedná v podstatě každý s každým," dodal Roman Málek. On sám teď sice v Chrudimi pár dnů nebude, ale další zástupci Koalice pro Chrudim budou s omezeným mandátem jednat i bez jeho přítomnosti.

O jedné takové chystané schůzce mluví i chrudimský starosta Petr Řezníček (SNK-ED). „Sejdeme se ve formátu SNK-ED, ANO 2011, Koalice pro Chrudim a Svobodní," řekl starosta, aniž chtěl předjímat, jak schůzka dopadne.

Má snad jít o onu čtyřkoalici, jejíž možnost připustil Ondřej Kudrnáč? Těžko říci, ale Svobodní by asi tuto variantu neodmítli. „Je to lepší než minulá nabídka. Na schůzku určitě přijdeme," ujistil lídr Svobodných Petr Lichtenberg.

Někteří míní, že naznačenou koalici může zhatit především případná neshoda na osobě starosty.

„Kdyby Petr Řezníček na své funkci netrval, věřím, že koalice by mohla vzniknout," řekl v pondělí pokradmu jeden ze zastupitelů.

Výsledky komunálních voleb v Chrudimi.