„Se zástupci Pirátů jsme se sešli v neděli pozdě večer a prošli jsme si vzájemně volební programy. Zjistili jsme, že v nich máme stoprocentní shodu. Naše programy se v podstatě kryjí. Nejsou tu ani žádné problémy v osobní rovině, což znamená, že by nic nemělo bránit naší případné koaliční spolupráci,“ doplnil František Pilný.

Podobně po setkání mluvil také lídr Pirátů Pavel Štěpánek. „Já bych to stoprocentní shodou nenazval, ale věci, ve kterých se naše pohledy liší, nejsou zásadního charakteru. Pro příklad mohu uvést schody ve vozovce v Široké ulici. Hnutí ANO se zasazuje o jejich odstranění, zatímco my si myslíme, že tato zpomalovací překážka plní svůj účel. Ale to jsou z celkového pohledu opravdu detaily,“ míní Pavel Štěpánek.

Piráti drží v Chrudimi tři mandáty. Hnutí ANO na včerejší večer avizovalo ještě setkání s Romanem Málkem, lídrem Koalice pro Chrudim, jež získala ve volbách dva mandáty. Dnes by se měly potkat představitelé hnutí ANO také s Chrudimáky, jejichž reprezentanti brzy zasednou do čtyř zastupitelských židlí.

Hnutí ANO získalo ve volbách šest z celkových sedmadvaceti mandátů. K sestavení většinové koalice tedy potřebuje ještě hlasy nejméně osmi reprezentantů z řad ostatních politických subjektů.

Chrudimáci budou mít hned čtyři zastupitele.
V Chrudimi je možná řada variant, jednání začínají