Ty budeme zveřejňovat nejen v tištěné podobě Chrudimského deníku, ale zároveň i doplňovat do této malé "Houbařské kuchařky čtenářů Deníku". Tak neváhejte a pošlete nám vlastní recept na oblíbenou houbovou pochoutku nebo snímky vašich úlovků z lesa na chrudimsky@denik.cz

Houbový boršč

Paní Ester Smetanová nasbírala s vnučkou Johanou Miriam v Klokočově spoustu hub a uvařily si boršč: jemně nakrájenou cibuli lehce osmažíme, přidáme nastrouhanou mrkev, celer, petržel. Přidáme podušené houby. Lehce osmahneme. Zalijeme vodou, vaříme půl hodiny, zahustíme moukou, osolíme, opepříme, přidáme sladký i ostrý kečup, trochu octa a papriky. Dobrou chuť!

Marinované houby

Do redakce dorazil od čtenářky Petry Novotné zajímavý recept i pro kuchařské „analfabety“. Na marinované houby se mohou použít i Jiříkovy hříbky. Houby nakrájené na slabé plátky se zalijí v misce marinádou ze dvou lžic citronové šťávy, tří lžic olivového oleje a čtvrt lžičky soli. Citron s olejem vše „uvaří“ v lednici za dvacet minut, je dobré do marinády přidat lžíci sekané petrželky nebo jiné bylinky podle chuti.

Dršťková polévka z kotrče

Recept na výbornou dršťkovou polévku z kotrče zaslalaKamila Andrová ze Zaječic.

Na přípravu budeme potřebovat:
jeden důkladně očištěný kotrč,
vepřovou kost na vývar,
majoránku, česnek, sůl a špetku pepře,
máslovou jíšku, sladkou mletou papriku.

Postupujeme přesně jako kdybychom dělali klasickou dršťkovou polévku, pouze místo drštěk použijeme nakrájený kotrč.

Přejeme dobrou chuť a těšíme se na vaše další recepty!