Jan Veleba bude i nadále organizovat svůj tým, který pro tento týden posílil o několik lidí. „Samozřejmě hodlám pokračovat ve volební kampani, která je kontaktní žádné mítinky nepořádám. Bohužel se neumím rozkrájet ani naklonovat, takže nebudou setkání s občany tak intenzivní, jako v uplynulých třiceti dnech," říká Jan Veleba.

K práci ale patří i odpočinek, kterého v poslední době moc nebylo. Jak relaxuje Jan Veleba? „Odpočívám na chalupě v osadě Pánov na Velkobítešsku, kterou mám spojenou s dětstvím. Nejvíc si odpočinu u práce s motorovou pilou a sekyrou. Ročně nařežu a naštípám patnáct kubíků dřeva. Rád odpočívám i u literatury, v oblibě mám zejména historická fakta. Baví mě zejména monografie světových osobností," dodává Jan Veleba, první postupující kandidát.

Tomáše Škaryda, který rovněž postupuje do druhého kola senátních voleb, jsme včera zastihli v Třemošnici. Dál pokračuje ve svých cestách za voliči. „Pořád jsem v terénu, setkávám se a diskutuji s lidmi. Tento týden budu rozdávat růžičky, symbol sociální demokracie. A jsem velmi rád, že mi v tom pomůže Jiří Dienstbier, který mě přijede podpořit. Tento týden mě ještě čeká volební mítink, na který přijede předseda ČSSD Bohuslav Sobotka. A v pátek bude speciální volební gulášek z čerstvě uloveného divočáka," usmívá se Tomáš Škaryd. I jeho jsme se zeptali na koníčky. Mezi nimi stojí na předním místě chalupaření, stejně jako u Jana Veleby. „To je jasné, oba jsme z vesnice," komentuje Tomáš Škaryd shodu se svým protikandidátem.

K jeho dalším koníčkům patří včelaření a myslivost, se kterou se pojí kynologie. Při výčtu zájmů nesmíme zapomenout na sport. „Hrál jsem aktivně fotbal, ale když jsem se stal starostou Chotěboře, přestal jsem a nyní si zakopu již jen rekreačně. Co se týče ostatních sportů, vede tenis a v zimě lyže sjezdovky i běžky," uzavírá Tomáš Škaryd.