V Chrudimi mělo večer dojít na schůzku SNK ED se zástupci hnutí ANO 2011, od níž se vyvine další běh událostí. Pokud se obě nejsilnější strany neshodnou na spolupráci a poté i na třetím partnerovi, s volnýma rukama by mohlo za delší konec provazu tahat právě ANO 2011. Spolupráci s ním totiž nevyloučili lidé z Koalice pro Chrudim ani zastupitelé Svobodných, takže by záleželo hlavně na tom, zda se k naznačenému trojlístku přidá ještě ČSSD. Matematicky je schůdná i možnost spolupráce SNKED s ODS, ČSSD a KSČM, avšak takováto koalice by byla velikým překvapením.

Jasno zatím není ani v Heřmanově Městci. „Je třeba počítat i s KDU ČSL," připomíná zastupitel za tuto stranu Marek Výborný v reakci na spekulace, že by se Heřmani i Živé město mohli obejít bez ní. Marek Výborný argumentuje nejen druhým místem KDU ČSL ve volbách, ale také silou a významem jejích pěti mandátů a značnou popularitou místostarostky města Zdenky Sedláčkové, která ve volbách získala absolutně nejvíc hlasů.

Hotovo není ani v Chrasti, avšak starostka Martina Lacmanová z vítězné Volby pro město tu mluví o pravděpodobné brzké dohodě. Volbě pro město totiž stačí, aby se k ní přiklonila jakákoliv ze šesti zbývajících stran, jež ve volbách získala alespoň jednoho zastupitele.

V Třemošnici se zase rýsuje koalice SNK ED se sdružením Naše Třemošnice, které bylo ve volbách druhé.