Velikonoční hlavička
400 g uzeného masa, 300 g libového vepřového nebo králičího masa, 5 starších housek, miska sekaných kopřiv, petrželky a pažitky, muškátový květ, pepř, sůl, 5 vajec, 100 ml, mléka, tuk, 30 g másla.
Kopřivy spařte vroucí vodou. Uvařte maso, každé zvlášť. Nakrájejte na kostičky housky a zvlhčete je vývarem z masa. Přidejte drobně nasekané maso, misku sekaných spařených kopřiv,petrželky a pažitky. Okořeňte muškátovým květem, pepřem a promíchejte. Zalijte vejci rozkvedlanými s mlékem a špetku soli. Promíchejte a nechte 10 minut stát. Zapékací mísu vytřete tukem, naplňte směsí, povrch poklaďte vločkami másla a v předehřáté troubě zvolna upečte. Hotovou hlavičku posypte jemně nasekanými natěmi. ¨
Smažené kůzlečí (recept z ro ku 1955)
3 porce kůzlete, 1 bílek, 1 vejce, houska, 20 dkg tuku.
3 větší porce kůzlete, pokud možno vykostěné a z kýty na plocho rozříznuté a naklepané, posolíme, obalíme v mouce, v rozšlehaném vejci a bílku a ve strouhané housce a zvolna smažíme na tuku.