Klubíčko pomůže pečujícím v náročné rodinné situaci již od úplného počátku, tedy zvážit samotné rozhodnutí pečovat o blízkého v domácím prostředí na základě všech dostupných informací. Kvalifikovaní profesionálové z oboru sociální práce, poradenství, pečovatelství, domácí ošetřovatelské a zdravotní  péče navrhnou možnosti úpravy domácího prostředí, odstranění bariér, zajištění bezpečné péče pro všechny zúčastněné, doporučí vhodné kompenzační pomůcky.

Naučí pečující vhodné způsoby polohování a manipulace s jejich blízkým, poradí v oblasti podávání stravy, tekutin, s péčí o hygienu, prevenci pádů, proleženin a podobně. Zprostředkují další zdroje pomoci tak, aby pečující nebyl na péči sám a také on měl prostor pro vlastní odpočinek a relaxaci.

Pomohou pečujícím zorientovat se v problematice sociálních služeb a sociálních dávek, případně poradí s výběrem vhodné zdravotní ošetřovatelské služby. Do péče pomohou zapojit zdroje pomoci tak, aby člověk mohl zůstat co nejdéle ve svém přirozeném prostředí a pečující byl na dále ekonomicky i společensky aktivní.

Centrum sociálních služeb a pomoci Chrudim pořádá v rámci projektu Klubíčko besedy na podporu laických pečujících. Proto se neváhejte přihlásit Mgr. Alici Kuklové na telefonním čísle 733 145 521 nebo na e-mailu kuklova@socialni-sluzby.cz a přijďte na besedu dne 25. 1. 2018 od 15 hodin do Domu s pečovatelskou službou na adrese Soukenická 158, Chrudim.

Na podnět pečujících může být založena podpůrná skupina, která pomůže pečujícím především díky vzájemnému sdílení a výměně zkušeností lépe zvládnout a vyrovnat se s náročnou pečovatelskou rolí. Služby Klubíčka jsou pečujícím dostupné od pondělí do pátku 7:30 do 15:30 hodin nebo po předchozí domluvě na výše uvedeném kontaktu. Aktivity (besedy, podpůrné skupiny, individuální poradenství) pořádané v rámci Klubíčka jsou pro zájemce a pečující zdarma.  Marta Menšíková