Již čtvrtým rokem si knír nechali narůst také chrudimští profesionální hasiči. „Hasiči vzhledem k zásahové činnosti musí být vždy oholeni, aby mohli použít dýchací přístroj. Jediné, co mohou mít, je knír, a tak neváhali a již počtvrté se do této akce zapojili,“ uvádí jejich mluvčí Vendula Horáková.

Samotný porost na tváři však v boji proti rakovině pomůže jen částečně. Důležité jsou i finanční prostředky, které by jej uhradily. I v tomto ohledu odvedli chrudimští hasiči svůj díl práce. Dali si za cíl vybrat pět tisíc korun a kromě sbírky mezi sebou požádali přátele i známé, aby se k nim připojili. Výzva se setkala s úspěchem a k poledni posledního listopadu vybrali 8 166 korun.

„Vrátit knír zpět do módy a užít si zábavu, která zároveň slouží dobré věci. Podpořit preventivní prohlídky v rámci široké veřejnosti! Sehnat finanční prostředky na výzkum rakoviny prostaty a varlat,“ tak zní motto chrudimský hasičů.

V Česku Movember spravuje Nadační fond Muži proti rakovině. Podle jejich webových stránek z loňské akce získali 2 126 562,26 Kč, za což podpořili nákup přístrojového vybavení urologických pracovišť, které souvisí s onkourologickým onemocněním. Část peněz půjde i na spolufinancování stáže mladého vědce na prestižní klinice ve Velké Británii.