Další volební schůze chrudimských zastupitelů by se mohla podle místostarosty Petra Řezníčka konat v pondělí 6. prosince. Termín ale ještě nebyl starostou města Janem Čechlovským vypsán, čeká se totiž na výsledky stále probíhajících koaličních jednání.

Pokud by se vyjednavačům podařilo dosáhnout do čtvrtka dohody, mohlo by v pátek viset rozhodnutí o svolání zastupitelstva na úřední desce. Tak by se stihla dodržet i zákonem předepsaná oznamovací lhůta pro veřejnost.

Zatím se ale nezdá, že by někomu podařilo zformovat koalici s rozhodujícím počtem hlasů.

Podle zdroje z radnice, který si nepřál být jmenován, jsou ve hře v zásadě tři varianty. V první z nich figuruje SNK–ED spolu s ODS, ČSSD a TOP 09. Tuto sedmnáctičlennou koalici by mohl jako starosta vést Petr Řezníček, kterému ODS už před časem vyjádřila svou podporu. Ze hry by tak zcela vypadla tříčlenná Koalice pro Chrudim, ale také Svobodní, Chrudimská volba, Věci veřejné a KSČM.

Ve druhé variantě se opětovně spekuluje o spojenectví ČSSD a SNK–ED se slepencem menších stran pod vedením Koalice pro Chrudim – jenže tento peloton již jednou havaroval kvůli neshodě nad jménem budoucího starosty.

Ve hře je údajně i třetí, méně pravděpodobná varianta opětovného divokého hlasování. Při něm by ale tentokrát už mohl chybět hlavní „odmítač“ podpory KSČM, místostarosta Roman Málek, jenž by do té doby složil zastupitelský mandát. Málek má totiž údajně i jiné pracovní nabídky a na přímý dotaz opatrně připustil, že je zvažuje.

Jak je vidět, na obou stranách zapeklité chrudimské rovnice zůstává stále více než dost neznámých.