Polovinu všech výjezdů strážníků představují oznámení těchto zodpovědných občanů na nesprávné parkování. Někdy je volají na to samé místo i několikrát denně. Ti musí mít ale moře času a starostí o blaho ostatních šoférů a spoluobčanů!

A když pak přijde víkend a auta odjedou, tak tito strážci z lidu začnou žhavit linku 156 pro změnu kvůli tomu, že se někdo příliš hlasitě raduje ze života. Natřískané hospody i dýchánky v soukromí jsou přece sémě neřesti a nepořádku! Noční klid je i o víkendu v deset, takže všichni do hajan, abychom si odpočali od předcházejícího pracovního týdne a nabrali sil na ten další!

Řadu míst v ucpané Chrudimi, kam na oznámení udavačů vyjíždějí strážníci kvůli nesprávnému parkování, osobně znám právě jako parkující řidič. Přesto jsem se nikdy nesetkal s tím, že bych já nebo někdo jiný zaparkoval tak, aby se kolem nedalo vyjet nebo projet. Stačí být elementárně ohleduplný a používat selský rozum. To samé se týká stížností na hluk o víkendu. Ze svodek je navíc zřejmé, že naprostá většina žalobníčků si jen potřebuje na někom zchladit žáhu. Většina oznámení na hluk se totiž nezakládá na pravdě.

Strážníkům nezávidím. Nechtěl bych dnes a denně řešit závistivé udavače, kteří řeší blaho ostatních a kteří mají vytříbený smysl pro pořádek. Kdyby si přitom hleděli svého, odpadla by strážníkům většina práce.

Ilustrační snímek.
Prázdniny se loučí tropy, voda je všude čistá