Dvěma postiženým dětem, které tam budou osobně přítomny a jež potřebují peníze na nákup speciálních pomůcek a zaplacení rehabilitačních pobytů. Nebude to žádný profi běh. Bude jen tak pro kondičku, pro radost, pro všechny. I s gulášem, jako každoročně se zde totiž utká několik týmů o ten nejlepší kotlíkový. Prostě skvělá akcička, úžasný piknik, parádně strávený den. Člověk něco udělá pro své tělo, potká spoustu přátel a ještě pomůže někomu konkrétnímu. Těm dvěma fyzicky hmatatelným, skutečně existujícím dětem.

Stejně skvělá akce se koná o měsíc dříve, na počátku září, v Luži. Tady se zase běží pro Patrika, který ve 14 letech ochrnul, ale nevzdává to a bojuje. Další běh, který dává smysl a kde je, jak správně podotýkají pořadatelé, každý vítězem. Ani tady nepůjde o čas. Na trati se potkají staří i mladí, fyzicky zdatní i vozíčkáři ze zdejší léčebny. Legrace habaděj a smyslu plný kotel. Chybět tady nebude dokonce ani tombola.

S podobnými malými akcemi na pomoc konkrétním potřebným se roztrhl pytel a jsem za to velmi rád. Mnohem radši se osobně zapojím a pomůžu konkrétním a fyzicky existujícím lidem, než finančním odpustkem v masových sbírkách před hypermarkety na Nevímkoho, které pořádá Nevímkdo a kdy se s mými penězi stane Nevímco.

Odpadní zemina nelegálně uložená společností Telmont v obci Kočí na Chrudimsku.
Firma dostala pokutu za navážku hlíny