Z chrudimské Lázeňské ulice má zmizet chátrající torzo domku nacházející se naproti Regionálnímu muzeu. Jedinou obyvatelkou již kdysi částečně ubourané budovy bez vody, plynu a elektřiny byla svérázná postava chrudimských ulic, mezi lidmi známá pod přezdívkou „Kometa".

Domek je již nyní prázdný, neboť, jak vysvětlil chrudimský starosta Petr Řezníček, jeho dosavadní obyvatelka sama naznala, že přebývání v něm už je nad její síly.

Po rekonstrukci ostatně volá celá Lázeňská ulice a do budoucna s ní počítají i reprezentanti městské samosprávy. Pouštět se do ní nyní by však nedávalo velký smysl. V nadcházejících dvou letech se totiž počítá především s rozsáhlými opravami fasády a vnějšího pláště na budově Muzea.

Stejně tak se zatím odkládá dlouho zvažovaná regenerace prostoru bývalého letního kina. „Veškeré dění okolo, včetně Lázeňské ulice, nyní podřídíme rekonstrukci Muzea. Teď se opravuje střecha, v letech 2017 a 2018 se bude opravovat plášť a teprve poté bude možné řešit další věci," potvrdil místostarosta města Jan Čechlovský.

O zvýšení stavebního ruchu v okolí letního kina se brzy postarají také vodohospodáři. „Státní podnik Povodí Labe chystá na příští rok velkou investici, která bude spočívat v úpravách říčního koryta v úseku od areálu letního kina k jezu. Veškerá doprava, která s tím bude souviset, povede právě přes letní kino," doplnil ještě chrudimský starosta Petr Řezníček.