„Kromě ceny jsme mezi hodnotící kritéria zahrnuli také dobu stavby a zkušenosti stavbyvedoucího nad rámec kvalifikace,“ uvedl hejtman kraje Martin Netolický. „Nabízená délka stavby se pohybovala od 33 do 49 týdnů, a tak se ukazuje, že toto kritérium je velmi důležité, abychom motivovali stavební firmy urychlení stavby,“ dodal hejtman Netolický.

Již od ledna letošního roku na Seči slouží prozatímní stanoviště záchranářů, jelikož bylo nutné velmi rychle reagovat na aktuální problémy. Podle Ladislava Valtra, radního pro zdravotnictví, je stabilní základna na Seči potřebná.

„Seč patří dlouhodobě mezi turisticky exponované lokality, a to především v letních měsících. Základna však bude sloužit celému širšímu regionu Třemošnicka a Ronova nad Doubravou, čímž se ulehčí výjezdovým skupinám v Pardubicích a Chrudimi,“ řekl radní.

Ilustrační foto.
V kraji přibývá nakažených, ale ne dramaticky

Parametry stavby doplnil Roman Línek, náměstek hejtmana zodpovědný za investice. „V rámci výjezdových základen držíme obdobný vizuální a funkční standard. Jedná se tak o jednopodlažní budovu, jejíž součástí jsou dvě garážová stání, sklady a potřebné zázemí pro personál,“ řekl Roman Línek.