Zájemci se ve skanzenu mohli dozvědět nejen spoustu zajímavého o pěstování, šlechtění, uskladnění i použití brambor, ale mohli také ochutnávat z jídel uvařených podle receptů vesnických hospodyněk. Každý se tak mohl seznámit například s krupičníkem, plackami, šiškami, lepenicí, patrem a dalšími tradičními pokrmy. K chuti ale mnohým přišly i prosté vařené a oloupané brambory posypané špetkou soli. Dokazuje to i náš snímek, na kterém si na ještě teplých zemácích pochutnávají osmiletý Matyáš Jirásek a dvouletá Gabriela Jiňová.
Daňové přiznání:
Jak ho vyplnit, do kdy podat, na co nezapomenout, kdy uplatnit slevuKrupičník, placky, šišky, lepenice, zemáky
Veselý Kopec – Bramborová sobota, která se konala o prvním víkendovém dnu v souboru lidových staveb na Veselém Kopci u Hlinska, nabídla program, jenž byl připomínkou tradice pěstování brambor na Českomoravské vrchovině.
Bramborová sobota na Veselém Kopci
|
Foto: Marek Nečina