Zažloutlé recepty

Díky spolupráci Chrudimské besedy a výtvarnice Kamily Skopové spatří světlo světa nová kuchařka, kterou budou tvořit staré recepty, podle nichž se na Chrudimsku skutečně vaří.

„Zalovte v paměti, otevřete staré zažloutlé kuchařské sešity po babičce nebo najděte ony papírky s narychlo opsanými recepty, které ukrývá leckterá kuchařská kniha a pošlete nám recepty jídel, která vám chutnala právě u babičky nebo je podle své maminky vařila vaše maminka nebo panímáma. Zkrátka všechny ty prosté i sváteční dobroty, které se vařívaly na Chrudimsku. Vaše recepty bude průbežně až do konce roku uveřejňovat Chrudimský deník. Vítězné recepty budou vybrány odbornou porotou, ale také vámi, čtenáři a zástupci medií. Autoři vítězných receptů budou odměněni věcnými cenami a samozřejmě i nově napsanou kuchařkou," říká výtvarnice Kamila Skopová, který je autorkou několika kuchařských knih.

Recepty lze zasílat prostřednictvím webových stránek www.kuchtanek.cz anebo stačí vyplnit kupony, které jsou k mání v Informačním centru na Resselově náměstí, v Měšťanské restauraci v Muzeu, v předprodeji Divadla Karla Pippicha nebo v redakci Chrudimského deníku, který je mediálním partnerem této milé celoroční akce.

Brambory vedou

V našem kraji vždycky lidé vařili z brambor, které tvořily hlavní součást jídelníčku našich předků. Právě z nich se dají připravovat slaná i sladká jídla, polévky i moučníky. Inspirací se může stát zítřejší bramborový jarmark, který se odehraje na Resslově náměstí od osmi do dvanácti hodin.

Zdroj: Youtube