Žákyně Iveta Vrzalová se zapojila do soutěže kuchařek a kuchařů, kde předvedla svoji přípravu hřbetu a ragú z kančího masa v portské omáčce s bramborovými knedlíčky se slaninou a pyré z karotky a rakytníku a se svým pokrmem vybojovala stříbrné pásmo.
Punč z jeřabin
Helena Horváthová získala v soutěži cukrářů rovněž stříbrné pásmo, když porotcům předložila makové brownies s malinovou omáčkou doplněnou konopnými semínky v karamelu a jogurtovo makovou náplní s merlíkem.
Dařilo se také Petru Ječmínkovi v soutěži číšníků. Ten vybojoval bronzové pásmo se skotským punčem s flambovanou hruškou a kandysem. Krom toho Petr Ječmínek připravoval vánoční punč z aronie (česky nazývané také temnoplodec nebo černý jeřáb). Jeho soutěžní punč byl navíc ozdobený pomerančovým špízem.
Šance na postup
Jak připomíná ředitel chrudimské školy Jaroslav Kořínek, o případném postupu do celostátního finále se rozhodne v pátek 15. listopadu. „Toho dne se totiž uskuteční ve Frenštátě pod Radhoštěm druhé regionální kolo a postupující pak budou vybráni z obou regionálních kol. Předpokládám, že si reprezentanti školy svým výkonem postup vybojovali, k čemuž jim blahopřeji," dodává ředitel SOŠ a SOU obchodu a služeb Chrudim.