„V dnešní uspěchané době mě opravdu mile překvapilo, kolik lidí si udělá čas a svěří se se svým názorem či připomínkou," svěřila se chrastecká starostka Martina Lacmanová, která říká, že spousta námětů půjde zužitkovat i při práci chrastecké městské samosprávy. „Nebude to nic jednoduchého, neboť námětů a připomínek je opravdu hodně a protože co člověk, to názor, některé se občas navzájem popírají," říká starostka.

Zdroj inspirace

I když je většina obyvatel s chodem města víceméně spokojená, lidé si stěžují zejména na nepřizpůsobivé spoluobčany. Ale i na neudržované domy, špatné parkování, chybějící kanalizaci v Podlažicích či špatný stav některých místních komunikací. Vyzývají ke zřízení městské policie, vadí jim špatné spalování v lokálních kotlech a zamořování ovzduší, nedostatečné zázemí pro kulturní akce, nepohodlné sezení na tvrdých židlích v Sokolovně, málo plesů a kultury i chybějící kino. Připomínek jsou doslova stovky.

„Děkuji za velkou zásobu nápadů, rad a možných projektů pro příští roky. Mám radost, a z dotazníků to je patrné, že většina občanů chápe samosprávu jako službu lidem, nikoliv posluhování. I za to velice děkuji," uzavírá Martina Lacmanová.