„Zájem je o něco nižší, než jsme očekávali, máme asi 70 klientů. Dle předpokladu jsme měli zajištěné kapacity i vstupenky, a tak jsme byli schopni uspokojit všechny poptávky,“ řekl Filip Dohnálek z IBTravel.

Podle něj jezdí Češi nejčastěji na olympiádu fandit hokejistům, biatlonistům a rychlobruslařům. To potvrdil i Ladislav Peška ze společnosti SlanTour.

„Připravovali jsme balíčky podle toho, o jaké sporty mají lidé u nás největší zájem, tedy o hokej a biatlon. Často si k tomu dokupují ještě vstupenky na rychlobruslení,“ poznamenal jednatel společnosti, která nabízí třeba hokejový balíček.

Ten obsahuje pět nocí v hotelu v Soulu, letenky a vstupenky na tři zápasy českého hokejového týmu. Za takový zájezd zaplatí lidé 40 tisíc, cena ale nezahrnuje přepravu na sportoviště.

„Týdenní pobyt vychází přibližně na sto tisíc korun,“ uvedl Dohnálek z IBTravel.

Společnost nabízí například balíček, který fanoušky vezme na rychlobruslení, snowboard a dvakrát na biatlon, za 79 tisíc korun. Ten sice zajistí místní dopravu, vstupenky a ubytování, ale nepočítá s letenkou.

Cestovní kanceláře mohou lidem poskytnout také jen vstupenky, mnozí se pak vydávají do Koreje po vlastní ose. „Další klienti si zajišťovali cestu sami, my jim poskytujeme pouze podporu na místě a vstupenky,“ vysvětlil Dohnálek. Sehnat ubytování může být ale složité, cestovní kanceláře ho mají nasmlouvané roky dopředu.    Lada Součková