V této formě se letos děti setkají již po sedmé. Poprvé to bylo v roce 2006 ve Skutči. V dalších letech se ministranti sešli v Pardubicích , v Ústí nad Orlicí, v Kutné Hoře, Vysokém Mýtě a v minulém roce v Červeném Kostelci. Cílem setkání je umožnit dětem sejít se jako křesťané, uvědomit si výjimečnost své služby u oltáře, společně prožít krásnou liturgii a ve společenství prohloubit i vztah k Pánu Ježíši.

Proč letos byla vybrána právě Chrudim? Těch důvodů bylo více. Kromě dobré dopravní dostupnosti a hezkého historického místa, hrála roli i ochota a otevřenost místních kněží, výborní ministranti a ministrantky vedení dvěma bohoslovci a hlavně skutečnost, že je zde přítomno živé farní společenství, které je nejen schopno se o akci technicky postarat, ale je připraveno předat i své duchovní dary.

Setkání začne v 8.30 v kostele Nanebevzetí Panny Marie. Právě tam se uchovává i milostný obraz Nejsvětějšího Spasitele, který se stal inspirací pro téma setkání „Hledejte jeho tvář“. Jak budou děti objevovat Ježíšovu tvář a co najdou, poznají během dopoledního programu. Setkání vyvrcholí mši svatou ve 13.30 hodin, kterou bude celebrovat biskup Jan Vokál. (red)