Lávku, která se nachází vedle mostu, po němž ještě poměrně nedávno vedla státní silnice I/37, musel městys před časem uzavřít. „Kontroloval ji statik a ten nám řekl, abychom ji zavřeli hned, protože její nosníky jsou ve velmi špatném stavu," připomíná starostka městyse Iva Dostálová.

Od té doby tu lidé přecházejí přes řeku přímo po vozovce vedlejšího mostu, po níž se ale zároveň zesláblá silniční doprava pohybuje už jenom v jednosměrném režimu.

„Teď máme k dispozici hotový projekt na chodník, který by i v budoucnu vedl přímo po starém mostě. Pokouším se ale oslovit ještě jednu firmu také ohledně možnosti zprovoznění samostatné lávky," říká starostka. Cena nové lávky by však mohla vyšplhat až k milionovým částkám, což zřejmě bude pro sídlo se čtrnáctimilionovým rozpočtem moc peněz.

Zato starý most je celkem široký a pro silniční dopravu už nemá svůj bývalý význam. Teď je na něm pro chodce provizorně vyznačený samostatný koridor a když zůstane most jednosměrný, zbude na něm dost místa i pro pěkný chodník. Jenže ani ten nebude laciný. „Možnost dotace ze Státního fondu dopravní infrastruktury nám padla, protože tudy už nevede státní silnice a most je teď pouhou součástí naší místní komunikace. Ale aktuálně ještě zjišťujeme, zda bychom nemohli uspět u Ministerstva pro místní rozvoj," dodává starostka.