Posledním zápasem, po němž zvedli pardubičtí hokejisté nad hlavu obří pohár pro vítěze, definitivně skončila letošní hokejová sezona. A zdejší sportovní nadšenci tak přišli o svoji zřejmě největší „hračku“. Smutnit po kvalitním sportu však nemusí dlouho. Už v sobotu totiž začíná další pardubická chlouba – dostihy!

Premiéra už klepe, blíží se Italský den

Prvním letošním mítinkem bude na závodišti Italský den. Fajnšmekři v tomto oboru dobře vědí, že rekordmanem v počtu vítězství v úvodním hlavním dostihu pardubické dostihové sezony je dodnes legendární ryzák Korok. „Ten hned v prvních ročnících dostihu dokázal vyhrát čtyřikrát! I mezi jezdci je dosud co do počtu vítězství nejúspěšnějším v tomto dostihu Korokův partner v sedle Václav Chaloupka. Proto je dostih nazván pracovně jeho jménem,“ uvádí se na stránkách dostihového závodiště.

V současné době dostih slouží jako přípravný pro koně, kteří se mají postavit na start prvních jarních kvalifikačních dostihů pro Velkou pardubickou.

I tak lze v listině vítězů Italského dne najít velká jména. Mnozí z koní, jako Registana, Vronsky, Peruán, Železník, Sagar a další, později ovládli i Velkou pardubickou!

Začátek sobotního mítinku je ve 13 hodin a celkem by se koně měli postavit na start devíti závodů. Top dostihem by pak měla být Cena dostihového klubu – Velká cena Itálie na 4500 metrů. V tomto závodě se zároveň poběží o největší částku – sto dvacet tisíc korun.

Prodej lístků na Velkou pardubickou

Tradičním vrcholem roku na dostihovém závodišti bude i letos Velká pardubická České pojišťovny. V neděli 10. října se poběží jubilejní již 120. ročník!

Vstupenky na letošní „Velkou“ si však lze zakoupit už nyní. Předprodej byl zahájen v těchto dnech. „Vstupenky je možné zakoupit každý všední den od 8 do 15 hodin v sídle Dostihového spolku, a.s. na pardubickém závodišti. Lístky je možné si objednat také přes rezervační systém na adrese: vstupenky.pardubice-racecourse.cz.,“ uvedl PR manager Dostihového spolku a.s. Dušan Korel.

Nejlevnější vstupenky se dají pořídit ke stání – za 150 korun. Místa k sezení pak zájemci získají od několika set až po téměř tři tisíce korun na tribunu A.