Docela úzká komunikace je totiž hojně využívána i řidiči automobilů, a to nejen těmi, kteří bydlí v již zmíněném sídlišti, neboť vítanou zkratku představuje tato ulice i pro mnohé další. Na přetřes se proto opět dostala otázka, zda chrudimská radnice neuvažuje o omezení maximální povolené rychlosti v celé délce komunikace.

Mezi lidmi padají i návrhy na zavedení jednosměrného provozu a na častější měření rychlosti radarem městských strážníků. „Prosím, nečekejte až se něco stane," objevila se v tomto duchu i výzva na městském webu.

Vedoucí odboru dopravy Martin Klimek uvedl, že omezení rychlosti na 30 km/h nyní platí od příčného prahu na vozovce k podélnému bytovému domu č. p. 730-734. „Je sice umístěno jednosměrně, ale právě na straně, kde je to nejvíce potřeba, to je na straně, kde se parkuje," dodává Martin Klimek, podle něhož je ale zřejmé, že další případné omezení si vyžádá i provedení nových stavebních opatření.

Ulice je trvale i pod zvýšeným dohledem městských strážníků. „Letos tu proběhlo několik měření, při kterých bylo zjištěno a pokutováno více jak třicet přestupků v podobě překročení nejvyšší povolené rychlosti. Měření jsou zde plánovaná i v následujících měsících," ujistil vrchní strážník Lukáš Dvořák.