U Divadla Karla Pippicha byl v minulosti vždy volný prostor ohraničený páskou nebo závorou. Teprve za zatáčkou směrem k Muzeu se vždy dokola motali otupělí poníci a potom už následovala řada stánků. Ty pokračovaly až do náměstí, kde byl prostor pro atrakce, které stály i před halou.

Letos to bude jinak. Třeba před divadlem bude stát dětský řetízkový kolotoč, houpačka a autodrom. Dětské atrakce budou pokračovat po pravé straně silnice k Muzeu, tam se nejmenší návštěvníci mohou povozit ve westernovém vláčku, zaskákat si na nafukovacím hradu nebo si užít dětskou manéž.

Psali jsme již:

Pouťový jarmark v loňském roce představil návštěvníkům jen pár atrakcí. Důvodem byla protiepidemická opatření.
Když nebude tradiční chrudimská pouť, rezignuji, oznámil místostarosta

Ruské kolo, strašidelný zámek, létající loď, dětský kolotoč a další atrakce budou stát na Resslově náměstí, je jich celkem jednadvacet. A adrenalinové jízdy budou k mání i na Školním náměstí, kde si lidé užijí třeba centrifugu, další autodrom, létající labutě houpací loď a mnoho dalšího na patnácti stanovištích.

PLÁN ROZMÍSTĚNÍ ATRAKCÍ NAJDETE VE VĚTŠÍM ROZLIŠENÍ NA KONCI ČLÁNKU

Break dance, Superstar, Extrém, vodní autodrom, to vše bude umístěno na Tyršově náměstí v blízkosti sportovní haly. Vejde se tam překvapivě kolem dvanácti atrakcí.

Jaká by to byla Salvátorská pouť, kdyby na ní chyběla rodina Spilkových?

"Samozřejmě tam budeme. Už se těšíme na to, že bude chrudimská pouť konečně normální a návštěvníci si užijí tolik potřebný relax, odreagují se od starostí," řekl Jaroslav Spilka.

Salvátorská pouť v Chrudimi.
Loni schytali kritiku. Letos pouť bude, slibuje chrudimská radnice

Lidé se tak budou moci povozit na jeho centrifuze, labutích a dalších atrakcích. Jeho matka Vlasta přiveze zbrusu nový autodrom, a tak se milovníci autíček mohou těšit na skvělé jízdy. A nejen to - tato členka známé rodiny "světských" představí v premiéře atrakci zvanou Létající sloni.

"Paní Spilková nás oslovila, a zadala u nás zakázku na výrobu naší nejpopulárnější atrakce Létajících slonů. Jedná se o novou generaci dříve známé atrakce Létající labutě a je v posledních letech naprostým hitem ve Skandinávii a USA," informovala radnici Ivana Zvárová ze společnosti Kolmax Plus. Tato firma dodá novou atrakci z výroby přímo na chrudimskou pouť.

Létající sloni jsou novou atrakcí Vlasty Spilkové - foto ZDE

Již dříve Vlastě Spilkové dodala autodrom, dětský vláček a letos také zcela re-designovanou atrakci Lavice.

"Byl bych moc rád, kdyby se letošní pouť odehrála v tradičním duchu a nerozdělila se na centrum a prostor u Tesca. To nebylo dobré, narušovalo to její ráz," zmínil Jaroslav Spilka. Půlení atrakcí bylo v minulosti zapříčiněno epidemickými opatřeními, které limitovaly počet návštěvníků na jednom místě. Pozemek u Tesca městu nepatří, je v soukromých rukou, takže radnice nemůže případné nájezdy atrakcí ovlivnit.

Na Létající slony ani na atraktivní, ovšem velmi rozměrnou atrakci Pegasus město stále hledá místo. "V úvahu přichází část Moravovy zahrady nebo prostor za divadlem," řekl starosta města František Pilný.

Atrakce Pegasus je příliš velká, ale město na ni hledá prostor. Možná bude za divadlem nebo na Moravově zahradě:

Zdroj: Youtube


Redakce Deníku získala seznam plánovaných atrakcí včetně plánku umístění. Ten sice není čitelný, ale určitou představu si každý udělá. Schválila ho městská rada, ale není definitivní. Právě sloni a Pegasus v něm chybí.

PLÁN ROZMÍSTĚNÍ ATRAKCÍ NAJDETE VE VĚTŠÍM ROZLIŠENÍ NA KONCI ČLÁNKU

"Případné možné a objektivně vynucené změny v rozmístění atrakcí bude moci provádět výhradně ředitel Chrudimské besedy, a to vždy po předchozí konzultaci a ve spolupráci s pověřenými pracovníky odboru správy majetku," upozornila mluvčí radnice Sylva Drašnarová.

Na co se mohou návštěvníci Salvátorské pouti těšit? (seznam se ještě může změnit)

Dětská manéž

Dětské centrum DISNEYLAND

Dětský kolotoč

Dětský koníčkový kolotoč

Dětský rybolov

Dětský řetězák

Dětský western vláček

EXTREM

Hawai - skákací prolézačka

Helikoptéry

Horská dráha

Houpací loď

Jump dětský koutek

Kamikaze

Lavice

Létající labutě

Létající loď

MOVE - IT

Nafukovací klouzačka maxi - papouškové

Nafukovací žížala s kuličkami

Ruské kolo

Simulátor

Skákací nafukovací hrad

Skatte mixér

Star Flyer

TOP SHOP (Toy Paradise)

TOP SHOP

Velké skákací trampolíny

Velký řetězák

Vodní autodrom

Vozová střelnice

Plán atrakcí. Nejde o konečnou verzi, některé atrakce se budou doplňovat nebo přemisťovat. Vše řídí ředitel Chrudimské besedy.Plán atrakcí. Nejde o konečnou verzi, některé atrakce se budou doplňovat nebo přemisťovat. Vše řídí ředitel Chrudimské besedy.Zdroj: Město Chrudim

Plán atrakcí. Nejde o konečnou verzi, některé atrakce se budou doplňovat nebo přemisťovat. Vše řídí ředitel Chrudimské besedy.Plán atrakcí. Nejde o konečnou verzi, některé atrakce se budou doplňovat nebo přemisťovat. Vše řídí ředitel Chrudimské besedy.Zdroj: Město ChrudimPlán atrakcí. Nejde o konečnou verzi, některé atrakce se budou doplňovat nebo přemisťovat. Vše řídí ředitel Chrudimské besedy.Plán atrakcí. Nejde o konečnou verzi, některé atrakce se budou doplňovat nebo přemisťovat. Vše řídí ředitel Chrudimské besedy.Zdroj: Město ChrudimPlán atrakcí. Nejde o konečnou verzi, některé atrakce se budou doplňovat nebo přemisťovat. Vše řídí ředitel Chrudimské besedy.Plán atrakcí. Nejde o konečnou verzi, některé atrakce se budou doplňovat nebo přemisťovat. Vše řídí ředitel Chrudimské besedy.Zdroj: Město Chrudim