Již od ranních hodin se sjížděly první motocykly na parkovišti u hráze. Poprvé byl k vidění i obrovský kamion, kterým se na sraz dopravují testovací motocykly. Ranní polojasno slibovalo hezký den, a tak se nakonec sjelo nejvíce motocyklů v historii - tedy 132 kusů.

Na místě vládla pohodová atmosféra a všichni si sraz moc užili. Dobré je, že vzhledem k počasí nedošlo k žádnému pádu a ani poškození strojů a všichni se již těší na další akci.

Na srazu byly dvě novinky - jednak dron, který fotil a filmoval akci z výšky, a také stánek s vynikajícím občerstvením, což jsou znaky toho, že sraz se stává i jakousi kulturní akcí.

Opět, jak je již pravidlem, byla i nyní na místě nejsilnější motorka Kawasaki Ninja H2 o výkonu hodně přes 200 koní a cenou přesahující 3/4 milionu korun.

Celkem 13 testovacích strojů se celý den nezastavilo, a tak sklidila úspěch i Kawasaki Česká Republika - jako hlavní partner celé akce.
Symbolická 70 km dlouhá vyjížďka opět otevřela celou sezonu a nezbývá než doufat v hezké počasí. Na závěr bude zase připravena podzimní akce, kde se všichni přátelé znovu potkají, aby si řekli své letní zážitky a rozloučili se se sezonou 2017.

Josef Rovenský