Zatímco původní optimistické odhady naznačovaly, že ke stěhování by mohlo dojít už v letošním roce, dnes už je jisté, že se neuskuteční ani v roce příštím. Důvodem je zejména horší než očekávaný stav budovy, do níž by se měla městská policie stěhovat. Brzký přesun služebny nebude možný ani kvůli opravám nové radnice na Resselově náměstí. Ta bude po dobu takřka půl roku uzavřena a úředníkům se tak budou hodit veškeré náhradní prostory. I ty, které se nacházejí na zmíněné adrese v Široké ulici.

STŘECHA JE HROZNÁ

Chystaná hra „Škatulata, hejbejte se" má sice skončit už příští rok na podzim, avšak město pak bude muset dořešit i problémy spojené s nedobrým stavebním stavem objektu v Široké ulici. „Při podrobnějším prověřování ze strany projektantů a statiků se ukázalo, že na budově budou nutné zásahy v daleko větším rozsahu, než se původně čekalo. A to včetně střechy a oken. To znamená, že nepůjde o jednoduchou investici, o které jsme si původně mysleli, že bychom ji 'spláchli' z běžného provozu. Pro příští rok to tedy rozhodně z provozně technických důvodů připraveno není a do rozpočtu na rok 2018 zatím nevidíme," uvádí nejnověji místostarosta města Jan Čechlovský.

Stav budovy lakonicky zhodnotil i starosta města Petr Řezníček. „Střecha? Hrůza! Na tu se nesáhlo snad od dob OPOSu, tedy někdy od 70. let minulého století," řekl starosta.