Regionální muzeum v Chrudimi zve všechny zájemce o novodobou historii na přednášku Davida Richtera, která přiblíží události 28. října 1918 v našem regionu. Přednáška nazvaná „28. říjen 1918 na Chrudimsku“ začíná v muzeu ve čtvrtek 25. října v 17 hodin.

V sobotu 27. října od 9 hodin se v prostoru u chrudimského Muzea konás Den republiky. Akce zahrne jarmareční občerstvení někdejší nové republiky a bude spojena rovněž s ukázkami řemesel.

V neděli se ve Velkém sále chrudimského Muzea uskuteční od 19 hodin slavnostní koncert ke stoletému výročí republiky.
Oslavy připravují na neděli i ve Skutči. Na prostranství u hřbitova tam v 17 hodin zasadí lípu a dále připravují slavnostní odhalení 16. poledníku, lampionový průvod a také kladení věnců na Komenského náměstí. Připomínku stoletého výročí Skutečští završí v 19 hodin ohňostrojem s hudebním doprovodem na prostranství u sportovní haly.

V Nasavrkách si výročí připomenou položením věnce k památníku T. G. Masaryka. Účastníci této piety se sejdou v parku v neděli v 15.30 hodin.

Ve Slatiňanech zvou všechny na oslavu, která se uskuteční v sobotu v čase od 17 do 19 hodin v areálu Interaktivního muzea starokadrubského koně Švýcárna. Také zde se příchozí mohou těšit na slavnostní program zakončený ohňostrojem.

V Zaječicích vysadí v neděli ve 14.30 hodin lípu před obecním úřadem. Vystoupí tu žáci místní základní školy a pěvecký sbor Bartoloměj.

Ilustrační foto.
Firma hájí odvedenou práci