Děkujeme Pánu Bohu, že po několika týdnech, kdy pršelo, nám dal krásné polojasné počasí bez deště. Povodně minulých dní byly nakonec také důvodem, že jsme změnili účel sbírky z podpory zdravotnického zařízení Itibo v Keni na pomoc při povodních. Přes dvě stě návštěvníků dětského dne přispělo v dobrovolných darech do sbírky, která v konečném součtu činila 17 417 Kč. Prostředky již byly odeslány na povodňové konto ADRA. Děkujeme všem dárcům a moc si vážíme jejich darů, které jistě pomůžou potřebným. Vzájemná pomoc a pochopení pro bližní v nouzi je právě to, co lidi činí lidmi.

Celý dětský den na Košumberku zorganizovali dobrovolníci z místního sboru Církve adventistů sedmého dne za podpory sponzorů, kterým velmi děkujeme a jejichž sponzorské dary naplnily velký koš tomboly

Jak bylo na plakátech i v tisku oznámeno, dětský den se konal na motivy pohádkového příběhu Shrek. Na přiložených fotografiích můžete vidět, jak to na Košumberku vypadalo kostýmy se vskutku vydařily, postavičky jako by z filmu vystoupily. Shrek i Fiona byli opravdu skvělí. Děti plnily různé úkoly, získávaly odměny a mnohé z nich, místo aby hledaly ztracené trpaslíky, se radši nechaly vyfotit s krásnou Sněhurkou. Moc děkujeme i paní Hrubé a žákům ZUŠ za vtipné divadelní představení Tři zlaté zuby děda Vševěda, které celý dětský den zakončilo.

Za tým organizátorů Čestmír Šťovíček