"Na sídlišti v Třemošnici se konalo tradiční večerní zapálení vatry za panelovým domem D. O přípravu ohně a čarodějnice se postarali místní dobrovolní hasiči, kteří svojí obětavostí a nadšením přispěli k vytvoření jedinečné přátelské atmosféry. K ohni zavítaly více než dvě stovky lidí a hasiči jim zajistili občerstvení. Nadšené byly i děti, které si mohly vychutnat opékání buřtů na vedlejších menších ohníčcích," napsal reportér Zdeněk Sasín ml.

"Děkujeme všem, kteří jste dbali na bezpečí své i svého okolí a nedošlo tak ke zbytečným škodám," podotkl mluvčí ředitelství Hasičského záchranného sboru Pardubického kraje Miroslav Polák.

V noci podle jeho slov vyjely jednotky ke dvěma nahlášeným ohňům. První událost nahlásili z Dašic v ulici Křičenská ve 20:38, kde. Tam se rozhodli, že při pálení ohňů si spálí i domovní odpad. Na místo vyjely jednotky z Holic a Dašic, které po příjezdu oheň uhasily. Ke druhé události vyjela jednotka z Pardubic ve 21:52. Jednalo se o dohořívající klestí a odpad. Na místě se již nikdo nenacházel.