„Veškeré výrobky připravujeme podle receptů řeznického mistra s poctivým přístupem a respektem k surovinám a tradičním výrobním postupům. Jitrničky a prejt sekáme kolébkou, nemeleme. Buchtu do jitrnic si pečeme sami, nepoužíváme žádné žemle," říká provozovatel zámecké restaurace Josef Raba.

Ochutnejte choltickou prdelačku, pečený prejt, pečené kroupy, jitrnice, kroupáky, ovar, tlačenku, zabíjačkový guláš nebo škvarky. K dobrotám připraveným k kvalitního masa se bude podávat domácí kysané zelí ze zámeckého sklepa ,poctivý křen ostrý jako břitva, čerstvý chléb nebo brambory z Železných hor.

Hrajeme o menu pro dva a výslužku. Ptáme se: K čemu slouží řeznická kolébka?

Odpovědi posílejte do čtvrtečního poledne na adresu: chrudimsky@denik.cz