Ohňostroje a oslavy příchodu nového roku. Hlinečtí uvítali rok 2013 společně tradičně první den v roce ohňostrojem v Betlémě, Chrudimáci slavili ve stejný den v Klášterních zahradách.

První miminka. Prvním miminkem roku narozeným v chrudimské porodnici byl Václav Erben, který bude doma v Třemošnici. Prvním občánkem Chrudimi se stala Adélka Burešová, která už se dočkala uvítání od starosty i jeho zástupců. 

Vandal řádil na Silvestra ve Skutči. První pracovní den roku se skutečští strážníci zabývali šetřením případu vandalismu. Činu se dopustili zatím neznámí pachatelé na Silvestra v Družstevní ulici. Svoji sílu si dokazovali vyvrácením dopravní značky zpomalovací práh a ohnutím značky konec obytné zóny a zpomalovací práh. Navíc ulomili i dvě větve okrasného stromu.

Regionálnímu muzeu Chrudim schází vedení. Po necelých osmi měsících končí ve funkci ředitele Regionálního muzea Chrudim Zdeněk Konečný. Rada Pardubického kraje jej z vedoucí pozice odvolala na svém jednání 20. prosince. Konečný nastoupil do funkce 21. března a skončil ke 31. prosinci.

Tříkrálová sbírka. Svátek Tří králů připadá letos na neděli, procesí koledníků však na většině míst na Chrudimsku vyrazilo do ulic už v sobotu. V Chrudimi pořádá sbírku tradičně Farní charita Chrudim, která použije výtěžek ze sbírky na provoz své občanské poradny, která poskytuje pomoc v otázkách občanských práv, pomáhá řešit zoufalé situace dlužníků a podobně.

Futsalistu roku Lukáš Rešetár. Potřetí v kariéře se stal Futsalistou roku za rok 2012 Lukáš Rešetár, který sesadil na druhé místo loňského vítěze a svého spoluhráče z Era-Packu Chrudim Romana Mareše.