PALEC NAHORU

Palec nahoru.Pomoc při povodních. Sběrná místa po celém regionu se celý týden plnila humanitární pomocí, přímo do zasažených oblastí vyrazili pomáhat i dobrovolníci a příslušníci IZS. Dvě stovky vojáků z chrudimského výsadkového praporu vyrazily na pomoc zaplavené Praze, dobrovolní hasiči z Chrudimi a místních částí Markovice a Topol zase odjeli do Štěchovic u Prahy, zapojila se i řada dobrovolníků z řad veřejnosti. Vše k tématu najdete ZDE.

Zdroj: Youtube

Jak bude vypadat lesovna? Architektonická soutěž na objekt Vzdělávacího a návštěvnického centra Podhůra (lesovny) už zná vítěze. Zlato získal návrh architektů Lukáše Pavlíka a Tomáše Meda. Vítězný objekt je podle autorů navržen jako „vodorovná vyhlídková terasa nepřesahující svou výškou panorama rekreačních lesů Podhůra, jež objektu vytvářejí impozantní rámec."

PALEC DOLŮ

Palec dolů.Třicet dlouhých hodin bojovali hasiči s požárem, který vypukl v pondělí v objektu firmy Kovolis Hedvikov v Ronově nad Doubravou. Plameny poškodily budovu natolik, že se zřítil štít i podkroví, statik proto zakázal vstup do objektu a hašení muselo nadále probíhat pomocí výškové techniky. Škoda byla odhadnuta na minimálně 50 milionů korun, příčiny požáru jsou v šetření.

Další obviněný v kauze hřebčína se v úterý ocitl za mřížemi. Policie už pro podezření z korupce v souvislosti se zakázkou na obnovu hřebčína v Kladrubech nad Labem a chrudimského hotelu Bohemia obvinila devět lidí, převážně manažerů stavebních firem, osm z nich je nyní ve vazbě. 

Víkendové nehody motorkářů. Po dlouhé době první slunečný víkend se už tradičně nesl ve znamení tragédií motorkářů na silnicích. Jen v Pardubickém kraji museli v sobotu policisté a zdravotníci vyjíždět k dvěma nehodám motocyklů, při nichž se vážně zranili tři lidé. V Heřmanově Městci se po 16. hodině srazila motorka značky Suzuki a osobní auto. Dvacetiletý řidič motorky byl vrtulníkem transportován do nemocnice v Pardubicích, pro jeho spolujezdce přijela sanitka.

Další události

MFK Chrudim – SK Zápy 1:1 (1:1). V předposledním kole se fotbalisté místního MFK rozloučili s letošním ročníkem ČFL v domácím prostředí remízou, přestože na střely měli drtivou převahu 21:1.