Podle hlineckých odborářů vytváří ředitel v podniku atmosféru strachu a zasévá mezi lidmi nenávist. „Pokud se chování pana ředitele nezmění, půjde všech zhruba čtyři sta zaměstnanců do stávky," upozorňuje odborová předačka Alena Šírová. Lidem se podle ní nelíbí hlavně užívání sprostých a urážlivých slov, jimiž je ředitel v hojné míře častuje. Agrese pana Foldyny měla podle odborářů letos vyvrcholit tím, že hodil prázdnou bedýnku po jednom ze zaměstnanců a způsobil mu krvácející zranění.

Odbory si už stěžovaly u jednatele a majitele firmy firmy Maximiliana Gesslera a stížnost zaslaly i generálnímu řediteli Gerhardu Pesoutovi. Teď čekají na odpověď.

Většinu vytýkaných nadávek a urážek nelze v Deníku vůbec citovat a ředitel sám uznává, že nevolí vždy právě vybraný slovník. Odvolává se ale na velký tlak, pod nímž musí řídit výrobu a na svůj názor, že některé pracovníky nejde jinak přinutit k lepším výkonům. „Že jsem ale po někom hodil bedýnku a krvavě ho zranil? To je úplný nesmysl," tvrdí ředitel a záhy stáčí řeč na úspěchy, jichž při stabilizaci firmy dosáhl.

Celkové zlepšení výroby a hospodaření firmy uznávají i sami odboráři. „Sprosté jednání si lidé přesto nezaslouží," namítá Alena Šírová.