Tradiční lokalita

Nový název, nový termín, ale tradiční lokalita Přírodního parku Heřmanův Městec a Chráněné krajinné oblasti Železné hory. Již jedenáctým podnikem letošní sezóny pokračuje Cyklomaratontour, seriál závodů horských kol pro cyklisty všech kategorií, věku i výkonnosti.

Stejně jako v předchozích dvou letech poskytne zázemí závodu Autokemp Konopáč u Heřmanova Městce. Odtud závodníci zamíří na jeden či dva okruhy dle zvolené délky tratě (30 nebo 60 kilometrů) směrem na jihozápad od města perníkářů a krajské metropole Pardubic, která je odtud coby kamenem dohodil.

Skvělé zázemí

Areál autokempu nabídne dostatek prostoru pro stánky všech vystavovatelů i různé atrakce, navíc zde účastníci, kteří přijedou z daleka, mohou v případě zájmu využít také jeho ubytovací kapacity. O bohaté možnosti občerstvení po závodě se postará ve svém stanu společnost Madeta, která bude servírovat širokou nabídku jídla i pití pro závodníky i jejich doprovod.

V areálu najdete také stánky s cyklistickým zbožím, úschovnu kol, ve stanu ALPA si můžete dopřát masáž a nebo si v Mercedes-Benz Gold sprints zasoutěžit na stacionárních kolech o luxusní hodinky od společnosti 4PM JET SET.

Děti jsou první

Jako první se do závodění pustí děti. Pro malé cyklisty, kteří mohou poměřit síly mezi dalšími dětmi stejného věku a na tratích přizpůsobených věku, budou od 10 hodin v areálu probíhat závody Waterrr sport dětského poháru.

V pravé poledne pak odstartuje závod na šedesát kilometrů, deset minut poté i kratší závod na třicet kilometrů. Po vyhlášení výsledků v odpoledních hodinách bude následovat bohatá účastnická tombola.

Více informací o seriálu, včetně elektronického přihlašování a dalších novinek naleznete na stránkách www.cyklomaratontour.cz. Cena startovného je 400 Kč a pro členy MAX1 klubu, jímž se můžete stát jednoduchou registrací na webových stránkách www.MAX1klub.cz, je startovné o 50 korun levnější.