"Hýčkáme si spokojené zákazníky, kteří se k nám rádi vracejí. “


Oldřich Čejka, řezník a uzenář ze Skutče, pokračuje v řemeslu, které je rodinnou tradicí. Již jeho prarodiče úspěšně vedli řeznictví a hospodu v Bratroňově u Nasavrk, On sám se postupem času vypracoval na vedoucího prodejny ve Skutči, kterou po roce 1989 koupil a začal se věnovat podnikání. Mohl nakupovat a prodávat cizí výrobky, ale to nechtěl. Jeho přáním bylo otevřít si výrobnu a své obchody rozšířit.

Od přání k činu neplynula dlouhá doba. Masnou výrobu Oldřich Čejka spustil v roce 2002 a dnes měsíčně vyrábí okolo padesáti tun uzenin.
Důvodem, proč jsme se s Oldřichem Čejkou setkali, je, že chceme společně s Velkopopovickým Kozlem a čtenáři Deníku najít nejšikovnějšího fachmana chrudimského regionu, kterého pak Kozel odmění za poctivou práci a jeho řemeslný kumšt.

Tip nám zaslala paní Květa Štěrbová z Chrudimě, maminka dvou dětí, která pro svou rodinu chce nakoupit masné výrobky poctivé, chutné a bez příměsí škodlivin. To může Oldřich Čejka zaručit. Úspěch jeho podniku je postaven na tom, že drží firmu v rukou pevně a hlavně poctivě.

Nejlepší odměnou po práci je pro Oldřicha Čejku sport, jako bývalý aktivní fotbalista se rád zúčastňuje zápasů. Chvíle strávené s rodinou patří také k dobíjecím „injekcím“, které zaručeně zaberou.

Oldřicha Čejky jsme se zeptali na tajemství jeho úspěchu. Prozraďte nám, co podle sebe děláte lépe než ostatní a kvůli čemu se Vaši zákazníci stále vracejí?
„Snažím se být svůj, pracovat a jednat podle nejlepšího svědomí. Pokud bych chtěl podvádět sebe nebo zákazníky, firma už by dávno neexistovala. Když člověk stráví v práci spoustu času, záleží mu na tom, aby jeho podnik nejen žil, ale kráčel stále kupředu.“

Na co se nejvíce těšíte po dni plném práce?
„Hlavně na svou rodinu a také na sport. Aktivně hraji tenis, sleduji fotbalové zápasy. Rád se scházím s přáteli a dám si s nimi dobré pivo. To patří k životu“.