Výběr bude velký. Přihlášeno je na 26 neziskových organizací nejrůznějšího charakteru – například Amalthea, Šance pro tebe, Dobrovolnické centrum Farní charity Chrudim nebo SDH Chrudim. A všichni budou prezentovat dětem, dospělým i seniorům nejen dobrovolnické služby, ale i náplň své práce tak, aby zájemce o dobrovolnictví i člověk hledající pomoc našli potřebné informace.

Pro zájemce bude k dispozici i bohatý doprovodný program, a to například v podobě horolezecké stěny, trampolíny nebo indiánských foukaček. Pořadatelé také vymysleli rafinovaný způsob, jak metodou nenásilnou a zábavnou přimět účastníky, aby si prošli celý areál.

Děti dostanou do rukou kartičku, se kterou budou moci navštívit většinu stánků jednotlivých neziskovek, aby zde splnily úkol přímo se vztahující ke konkrétní dobrovolnické činnosti. Za vyplněnou kartu si mohou vybrat odměnu. Mládež se také může zapojit do výtvarné soutěže o hodnotné ceny. To platí i pro dospělé.

Ti nic kreslit nebudou, ale dostanou do ruky papír s několik otázkami, se kterým musí areál projít a zjistit správné odpovědi. Odměna za snahu je velmi lákavá. Ve slosování bude možné vyhrát tablet nebo deskové hry.

V jednu hodinu na náměstí přijede autobus Evropské dobrovolné služby, v němž zájemci mohou získat informace o dobrovolnictví všude možně po Evropě a o jeho možnostech.
Radní Pardubického kraje Pavel Šotola poté ve čtyři odpoledne ocení dobrovolnická centra a jejich dobrovolníky. A s úderem páté hodiny začne koncert pěti kapel, mezi kterými nebude chybět KYX Orchestra nebo Day Dreams.