Pan Petr je jedináček. Otec mu zemřel, když mu bylo sedm let, mamince vyhasl život o deset let později. „Doma jsem našel křestní a rodný list mého tatínka Bohumíra, který v příloze zasílám. Všechny cesty vedou do Medlešic u Chrudimi. Můj dědeček se jmenoval František Hofman, byl kamnář a žil v Medlešicích čp. 6. Jeho otec, tedy můj pradědeček, se jmenoval Václav Hofman a pracoval jako bednář," píše Petr Hofman.

Velkou naději vkládal do dvou jmen – fotbalových hráčů, kteří před lety hráli za SK NOVINY Chrudimska „B". Jak se nám podařilo zjistit, Radim a Vladislav Hofmanovi jsou z Pardubic a jejich rodiče mají kořeny na Slovensku.

Ani pošta Petru Hofmanovi nepomohla, v Medlešicích podle jejích informací nikdo toho jména nežije. A co chrudimská matrika? „Otec pana Hofmana se narodil v roce 1914. Vzhledem k tomu, že se matriční zápisy archivují sto let, už je k dispozici nemáme. Ale jistě by šla spousta informací najít v archivu v Zámrsku," uvedla včera chrudimská matrikářka Jana Andrýsková.

Petr Hofman se nevzdává, hodlá se vypravit přímo do Medlešic a po svých příbuzných pátrat.

Víte něco o Hofmanových, rodině bednáře a kamnáře? Ozvěte se redakci Chrudimského deníku, zavolejte na 724 789 688. Rádi kontakt zprostředkujeme.