Za pár minut se hedvikovským údolím rozléhalo houkání hasičských aut a blikání majáků. Hasiči ihned po příjezdu zjistili, že se jedná o taktické cvičení jednotek požární ochrany, ale i tak čas utíkal.
Hasiči provedli průzkum objektu, aby zachránili osoby, které se nemohly bez jejich pomoci dostat ven. Velitel zásahu rozdělil hasičům úkoly – příprava hadic k hašení požáru a vytvoření sacího vedení ze Zlatého potoka, aby bylo možné doplňovat vodu.

Několik zaměstnanců uvízlo také na půdě výrobní haly, odtud je hasiči vyvedli ven s nasazenými evakuačními maskami. Simulované plameny ale uzavřely cestu do bezpečí poslední čtveřici ze skupiny. Ta se musela stáhnout na střechu, aby se neotrávila kouřem. Jenže během přesunu si jedna zena (jakoby) zlomila nohu, čímž ústup do bezpečí ztížila.

Hasiči museli ztracené pracovníky znovu najít a dostat je pryč z bezprostřední blízkosti ohně. Zanedlouho se ozvalo z radiostanice: "Našel jsem čtyři osoby na střeše, jedna z nich má zlomenou pravou nohu, bude potřeba přistavit plošinu, příjem."

Chrudimští hasiči přistavili automobilový žebřík, aby mohli transportovat raněnou ženu. Ta už měla při snášení po žebříku dolů nohu zafixovanou ve vakuové matraci.

Když byli všichni konečně v bezpečí, uskutečnila se rekapitulace celého zásahu se všemi nastoupenými jednotkami, které byly seznámeny s celkovým výsledkem cvičení. Velitel pouze upozornil na drobné chyby, ke kterým během cvičení došlo.

Zdeněk Sasín ml.