V malé vísce v Kněžicích už po osmé pro děti připravil Sbor dobrovolných hasičů v Kněžicích zábavný podvečer s upálením čarodějnice. Pro malé již dříve zakoupil ve spolupráci OÚ Kněžice malá autíčka, s kterými si nyní děti hrály a soutěžily. Byl připraven další zábavný program, jako třeba chytání pavouků na háčky, házení čarodějnickým koštětem a mnoho dalšího. Na zahřátí děti dostaly párky z udírny a další dobroty. Na zapálení čarodějnic se na 25 dětí těšilo nejvíc a kolem 19. hodiny již plápolaly plameny na hranici s čarodějnicí.

Také čarodějnické slety a pálení čarodějnice v Třemošnice se konají již osmým rokem a vždy tomu předchází zábavný program, který připravilo OS Čtyřlístek. Účelem zábavného show bylo děti zatáhnou do role pohádek, pobavit také rodiče, ostatní návštěvníky a ne jenom sedět doma u PC. Na několika stanovištích v okolí náměstí byly rozmístěny pohádkové bytosti a děti měly za úkol u nich plnit různé úkoly. „Připravit takovou zábavu a hry pro děti je stále těžší, protože vždy vznikají originální věci," sdělila jedna z organizátorek Pavla Alvarézová.

Po skončení dvou hodinového programu děti šly s lampionem pod stráň, kde na ně čekala hranice s čarodějnicí.

„ Čarodějnice a ženy čekají na půlnoc a nebo na ráno, aby je někdo políbil a tak neuschly. Dámy čarodějnice čekají až na půlnoc, aby je všechny muži z OS Čtyřlístek políbili, a tak mohli svěže přežít dlouhý rok a těšit se na nové čarodějnické slety," sdělila vrchní čarodějnice Pavla Alvarézová.
V obci Běstvina byl pro děti také připraven zajímavý program s osmimetrovou hranicí a s čarodějnicí. Závěr trochu chladného večera byl zakončen nádherným ohňostrojem.

PAVEL KALINA