"Vše začalo v úterý krátce po půl sedmé ráno oznámením, že v Neumannově ulici ve Slatiňanech mezi čtyřmi sousedními zahradami pobíhá zmatené srnče, které přeskakuje ploty a nedá se chytit," uvedla policejní mluvčí Iveta Kopecká.

O tom se policisté přesvědčili na místě na vlastní kůži. Nejprve zatelefonovali místnímu myslivci, který ale mohl přijet nejdříve za hodinu. A hrozilo, že si zmatené a splašené zvíře v zástavbě ublíží, nebo vběhne na silnici. Proto se policisté rozhodli, že se pokusí srnče odchytit sami, což se jim také po několika minutách nahánění povedlo.

Policie. Ilustrační snímek
Znáte léčitele frekvenční mikrobiologie z Bojanova u Seče? Ozvěte se policii

Chycenému zvířeti pak svázali končetiny lanem, které jim poskytl místní obyvatel a služebním vozidlem ho „eskortovali“ do nedalekého lesa, kde ho vypustili na svobodu.

"Policisté při odchytu mrštného divokého zvířete prokázali velkou fyzickou zdatnost, a přestože schytali pár bolestivých kopanců, tak jim osud mláděte nebyl lhostejný a po celou dobu se ho snažili uklidnit. Odměnou jim byl pocit, že se srnče dostalo do bezpečí," líčí Kopecká.

V průběhu odchytu se jednomu ze zasahujících policistů samovolně zapnula osobní kamera a tak je část akce zachycená na videozáznamu.

Zdroj: Policie ČR