Například společnost Alukov, která se zabývá zastřešováním teras a bazénů, nyní potřebuje pro svůj výrobní závod v Orli další výrobní dělníky. „Na tuto pozici bychom rádi přijali zhruba dvě desítky lidí. Velké kvalifikační požadavky na ně neklademe. Jde hlavně o to, aby byli alespoň trochu zruční a nechyběla jim chuť do práce,“ říká odpovědná pracovnice Jiřina Hromádková. Na svých webových stránkách firma nabízí v uvedené pozici plat v rozmezí 16 až 24 tisíc Kč. Nejedná se přitom jen o sezónní nábor, jak tomu bývalo dřív. „Noví zaměstnanci by se u nás uplatnili celoročně,“ doplňuje Jiřina Hromádková.

Nedostatek lidí lze pozorovat například i v oblasti sociálních služeb. Ředitelka Centra sociálních služeb a pomoci Chrudim Marta Menšíková říká, že tato městem řízená organizace má teď vcelku stabilizovaný pracovní kolektiv. I tak zde ale shánějí nového kolegu pro pečovatelskou službu či pracovníka schopného vykonávat i povolání řidiče. „Z evidence pracovního úřadu bohužel občas přijdou lidé, kteří nemají o pozici skutečný zájem. Jde jim jen o vystavení potvrzení,“ svěřuje se Marta Menšíková. „Zaměstnanec musí pro práci v sociálních službách splňovat kvalifikační předpoklady, ale vzhledem k nynější situaci na trhu práce nyní zájemcům tuto rekvalifikaci hradíme. Dřív si ji uchazeči museli platit sami nebo mohli využívat rekvalifikačních nabídek úřadů práce,“ dodala Marta Menšíková.

Nedostatek lidí na pracovním trhu hraje do karet absolventům některých škol. Na Chrudimsku je ve firmách tradičně zájem hlavně o strojařské profese. Studium učebních i maturitních oborů na Střední průmyslové škole Chrudim by letos mělo úspěšně završit až 115 mladých lidí, avšak někteří z nich půjdou studovat dále na vysoké školy. „V praxi by se teď uplatnilo i dvakrát víc absolventů. A za dobré peníze. Znám například vyučeného obráběče kovů, jemuž firma nabídla nástupní plat 35 tisíc Kč,“ doplnil ředitel školy František Mihulka.