Vydal se na 700 kilometrů dlouhou cestu napříč Českou republikou za účelem získání finančních příspěvků pro chlapečka Vilémka ze Starého Plzence. Rok a půl starý chlapeček se potýká s těžkým kombinovaným postižením, ale je to velký bojovník, opravdový Vilém Přeudatný. Mladá rodina se rozhodla udělat pro synka všechno, ačkoli to s sebou nese velké starosti a výdaje. Naštěstí osud Vilémka není lidem lhostejný.

Bizubovým se přihlásil dobrovolník Standa Erben, který na cestě z nejzápadnějšího místa republiky k nejvýchodnějšímu doufá motivovat dobré lidi k finanční pomoci. Nyní má za sebou polovinu cesty a je potěšen, že potkává lidi, kteří mu podávají pomocnou ruku, poskytnou nocleh, jídlo, teplo a třeba i vyprání prádla a usušení promočeného oblečení. V neděli ráno vyrazil z Mýtek v obci Mladoňovice do Luže, kde neměl zajištěný nocleh.

Na FB výzvu okamžitě zareagoval chrudimský místostarosta Miroslav Tejkl, který nejen obstaral nocleh v Luži, ale chce jej i zaplatit. Poutník Standa tak může dál polykat kilometry pro kouzelného chlapečka a jeho statečné rodiče. Cestu pro Vilémka můžete den po dni sledovat na stejnojmenném facebookovém profilu či na webu www.vilemek.cz.

Máte-li možnost, můžete přispět na transparentní účet 20160407/2010.

Iva Malinová