Zlobí počasí

„Návštěvnost se v minulých dnech pohybovala okolo 150 návštěvníků za den, většinou se jedná o rodiny s dětmi," nastiňuje situaci Milan Žďánský, provozovatel letního koupaliště v Třemošnici a dodává, že sezóna je letos kvůli počasí zatím poměrně slabá. „ I když dlouhodobým předpovědím počasí moc nevěřím, myslím si, že do konce července bude mít počasí zřejmě pořád stejný ráz, takže nás nejspíš žádné výrazné zvýšení návštěvnosti nečeká."

Naopak žádný problém není s kvalitou vody. „Na pohled je stále křišťálově čistá a teplota se pohybovala v minulých dnech okolo 21 stupňů. Pro mnohé je to možná málo, ale na osvěžení v horkých dnech je tato teplota naprosto ideální," tvrdí Žďánský.

Otevřeno je na koupališti denně od 10 do 19 hodin a koho voda omrzí, může si jít zahrát například minigolf nebo beachvolejbal. Žádné výraznější novinky venkovní bazén v letošní sezóně nenabízí. „Stále vyhlížíme potřebnou rekonstrukci, ale ta je bohužel závislá na zatím chybějících financích," uzavírá Milan Žďánský.

I přesto nutné opravy má však třemošnické koupaliště zdaleka nejlepší podmínky ke koupání. Kromě něho přináší místním osvěžení v letních dnech například přírodní koupaliště poblíž fotbalového hřiště v nedalekých Žlebských Chvalovicích. Výhodou je, že je zcela zdarma.

Hop do rybníka

Možnost koupání má pak i obec Běstvina, vzdálená od Třemošnice zhruba tři kilometry. „Nedaleko místního areálu dětského tábora je rybník Hluboš, který je vhodný ke koupání. Kvalitu vody tu však nikdo nezjišťuje," říká starosta Běstviny Vojtěch Holub.

Podobné podmínky nabízí i rybník v Ronově nad Doubravou, který i přes časté označení „bahňák" využívá v teplém počasí řada lidí.

Veronika Skřivanová