Záchranná stanice hendikepovaných zvířat Pasíčka  shání peníze, jak se dá. Oslovuje veřejnost se žádostí o dárkové smsky, nabízí školám, firmám a jedincům adopci zvířat na dálku. Je smutné, když je sama okradena.

Expozice zvířat, která již nemohou být po vyléčení puštěna na svobodu, je v těchto prázdninových dnech hodně navštěvovaná výletníky. Před několika dny  byl do stanice přivezen poraněný ledňáček říční. „Slečna, která měla službu, si u stolu před infokioskem položila blok pro zapsání údajů o přijímaném živočichu a spolu s ním i pohotovostní mobilní telefon. Protože se kolem přijímaného ledňáčka nahrnula okamžitě spousta turistů a samozřejmě chtěla vědět vše co se stalo a hlavně si ho pohladit, slečna  se snažila co nejrychleji dostat zvíře mimo dosah zvědavců" a odnesla ho do prostor intenzivní péče. Když se vrátila zpět před infokiosek pro věci,  s hrůzou zjistila, že na stole zůstal jen blok. Pohotovostní mobilní telefon někdo ukradl.

„Bojujeme s rozpočtem na provoz areálu, pořádáme sbírky krmiva, nemocničního materiálu a teď nás ještě potkala záležitost, nad kterou všichni zde na záchranné stanici jen kroutíme hlavou," řekla včera Deníku Majka Cachová z Ekocentra Pasíčka.

Na sociální síti se okamžitě rozpoutala diskuze, někdo dokonce nabídl stanici dva starší, ale funkční mobilní telefony.